Dziś próbowaliśmy dań w Da Alessandro Pizza e Cucina Italiana. Zamówiliśmy dwie pizze – rocco, capriciosa i do tego makaron carbonara.
Da Alessandro Pizza e Cucina Italiana
Tytułem wstępu – Da Alessandro Pizza e Cucina Italiana to nowa miejscówka, która otworzyła się przy Bałtyckiej na początku lipca.
Rocco dobra, choć myśleliśmy, że będzie bardziej pikantna. Capriciosa świetna – szynka i ser mimo, że to znane produkty to robią robotę i są lepsze niz w innych miejscach. Rzecz się rozbija o ciasto. Ja wole takie puszyste, Marta woli przypieczone (jej bardziej to w Wiśniowym pasuje). Ale imo warto.
Carbonara po prostu mega. Makaron perfekcyjny. Szkoda, że tak mało.
Ekipa musi się jeszcze dotrzeć do obsługi calego lokalu. Minusem jest lokalizacja – Bałtycka jest ruchliwa i głośna, ale na pewno lokalsi wpadną i będą mega zadowoleni.
Ogólnie – warto ich odwiedzić!