Po raz kolejny na Warmii i Mazurach rusza festiwal kulinarny Restaurant Week. Co roku wspieramy festiwal jako lokalni ambasadorzy. Dlaczego? Bo to wspaniała okazja, żeby spróbować „czegoś innego”, a dla samych lokali to szansa na pokazanie się i wyróżnienie.
W tej edycji na gości czeka 10 restauracji – i to nie tylko z Olsztyna.
Gdzie możecie zjeść w tegorocznej edycji?
- Staromiejska 2.0 – z propozycją min. kremu z kiszonej kapusty czy pierogów z bryndzą
- Między Bukami Restauracja Jonkowo – restauracja z Jonkowa, debiutuje w tej edycji z pstrągiem czy bezą w menu
- Browar Chmury – Chmury z Giżycka mają ciekawą propozycję – ta chałka z wątróbki czy krem z pieczonego ziemniaka z truflą brzmią naprawdę ciekawie!
- Hotel Pirat – Pirat odwiedzaliśmy podczas dwóch poprzednich edycji i zawsze jedzenie było bardzo pyszne! W tym roku bardzo klasycznie i swojsko, ale nadal interesująco!
- Imbirowy Sad – kolejny debiutant, tym razem z Piszu z… królikiem i polentą! Ciekawie i odważnie 🙂
- Pierogi na widelcu – olsztyńska restauracja zaprasza m.in. na pierogi fińskie czy pierogi z dorszem
- Prosta 38 – tutaj już jeden z naszych znajomych był i daje znać, że przystawki czy desery robią robotę
- Restauracja Warmia – długo duszone policzki czy tarta cytrynowa! Warmia kusi 🙂
- Rukola – restauracja z Dywit zaprasza m.in. na cytrynowy labneh i łosoś z harissą lub schab cielęcy!
- Tafla – kolejny debiutant – a w ofercie stek z halibuta czy raviolo z żebrem wołowym
Ta edycja ma kilka naprawdę ciekawych dań. Warto więc spróbować 🙂
Jak zarezerwować stolik na Restaurant Week?
To proste. Wystarczy wejść na stronę: https://restaurantweek.pl/. Wybrać restaurację, termin, menu i… opłacić stolik. I tyle. W wybranym przez siebie dniu, trzeba po prostu pojawić się w restauracji i dobrze się bawić :).